در این مقاله سعی می کنیم تا در بهترین حالت شما رو برای انتخاب سیستم مناسب خودتون راهنمایی کنیم پس با ما تا آخر همراهی کنید.
برای اینکه بتونیم سیستم مناسب خورشیدی مناسب انتخاب کنیم ابتدا باید بدونم که سیستم های خورشیدی دو نوع دارند :
یک سیستم های جدا از شبکهOFF GRID و حالت دوم سیستم های متصل به شبکه ON GRID :
که نوع سیستم جدا از شبکه برای شرایطی مورد استفاده قرار میگیره که برق سراسری در دسترس نیست و نمی تونیم از برق شبکه استفاده کنیم که در این مقاله ما قراره در مورد این سیستم صحبت کنیم.
بعد از اینکه تشخیص دادیم چه نوع سیستمی رو نیاز داریم باید نوع مصرف مشخص کنیم یعنی اینکه تمای مصارف که می خواهیم به صورت خورشیدی تامین برق کنیم یادداشت میکنیم
به طور مثال مصارف معمولی یک باغ طبق جدول زیر مشخص میشه :
طبق جدول فوق از جمع توان مصرف کننده ها به عدد توان کل مصرف می رسیم و با توجه به ساعت کارکرد هر یک در طی یک شبانه روز می تونیم به انرژی کل مورد نیازدست پیدا کنیم و خوب با داشتن این عدد میزان باتری و پنل قابل محاسبه است.
برای تعیین تعداد باتری بایستی عدد بدست آمده از جمع کل مصارف را تقسیم کنیم بر ولتاژ باتری و همچنین مجدد تقسیم کنیم بر میزان تخلیه بارتری ها که میزان درصد تخلیه مجاز عددی بین 0.6 تا 0.8 است و در نهایت عدد بدست آمده تقسیم بر آمپر باتری که قرار است استفاده کنیم خوب ما در این مقاله باتری 100 آمپر ساعت رو انتخاب کردیم پس عدد باید تقسیم بر 100 کنیم تا آمپر ساعت باتری مشخص شود.
و در ادامه برای بدست آوردن میزان مناسب پنل ها باید توان کلی سیستم را بر شدت تابش خورشیدی یا ساعات آفتابی یک منطقه تقسیم کنیم که در ایران بسته به موقعیت جغرافیایی هر منطقه متفاوت است به طور مثال در استان خراسان رضوی شدت تابش خورشیدی عدد بین 4-5 در تابستان و 2-3 در زمستان و بهینه سالانه عدد 4 است و درنهایت با داشتن عدد شدت تابش می تونیم با تقسیم کردن توان نهایی که در ابتدا اشاره شد تعداد پنل ها بسته به ظرفیت مورد نظر را تعیین کنیم.